نیکوتین سبب بروز عوارض دیابت در بین افراد سیگاری می گردد

دانشمندان شواهد مستدلی را در مورد تأثیرات منفی نیکوتین بر روی افزایش مزمن قند خون یافتند. نتایج نشان دهنده ی افزایش خطر ابتلا به عوارض جدی سلامت در افراد دیابتی سیگاری است.

نتایج این مطالعه در دویست وچهل ویکمین نشست ملی و نمایشگاه انجمن شیمی آمریکا (ACS) ارائه گردید. محققین خاطر نشان کردند که این نتایج در مورد افراد دیابتی که از درمان جایگزین نیکوتین برای مدت طولانی به منظور ترک سیگار استفاده می کنند نیز صادق است.

پرفسور Xia-chuan Liu با ارائه این نتایج ، اهمیت این کشف را خاطرنشان نمود. او می گوید : این اولین بار است که ارتباط محکمی بین نیکوتین وعوارض دیابت نشان داده شده است. چنانچه به دیابت مبتلا هستید و سیگاری می کشید شما باید نگران عوارض بیماری باشید و از هیچ کوششی برای ترک سیگار فروگذار نباشید.

نزدیک به 26 میلیون نفر در آمریکا و 280 میلیون نفر در سراسر دنیا به دیابت مبتلا هستند. عوارض این بیماری (شامل حملات قلبی، سکته مغزی، از دست دادن کلیه ها و تخریب اعصاب) نشان می دهد که چرا دیابت ششمین عامل مرگ و میر در آمریکا و سومین عامل مرگ و میر در نژادهای اقلیت (بر اساس نتایج انستیتو ملی سلامت) است. درمان عوارض دیابت یک دلار از ده دلار هزینه ی مراقبت های بهداشتی را در سال به خود اختصاص داده است.

دکتر Liu می گوید: تحقیقات نشان می دهد که کنترل خوب قند خون کلید پیشگیری از عوارض دیابت است. استاندارد طلایی بررسی دراز مدت مقدار قندخون در میان افراد دیابتی آزمایش هموگلوبین A1C است. این آزمایش همراه با آزمایشات روتین روزانه قند خون در کنترل قندخون بیماران بسیار مفید است.

آزمایش هموگلوبین A1C مقدار متوسط قند خون را برای چندین هفته ی آخر نشان می دهد. نتایج بالا در مورد این آزمایش نشان دهنده ی کنترل نشدن خوب دیابت است و سبب بروز عوارض دیابت می شود.

پزشکان برای سالها می دانستند که مصرف سیگار سبب افزایش خطر ایجاد عوارض دیابت می شود. مطالعات نشان داد که در افراد سیگاری دیابتی مقدار هموگلوبین A1C بیش از افراد دیابتی غیر سیگاری است. اگر چه هیچکس نمی داند دقیقاً چه ماده ای از سیگار مسئول افزایش هموگلوبین A1C است.

دکتر Liu  و همکارانش می گویند نیکوتین احتمالاً ماده ای است که سبب افزایش مقدار هموگلوبین A1C می شود. به همین علت تأثیرات نیکوتین موجود در خون افراد سیگاری را بر روی HbA1C چک کردند.

با استفاده از نمونه های خونی انسان، آنها نشان دادند که غلظت های مشابه نیکوتین با  آنچه در بدن افراد سیگاری یافت می شود می تواند سبب افزایش مقدار هموگلوبین A1C شود.

دکتر Liu  می گوید: نیکوتین سبب افزایش مقدار، HbA1C تا میزان 34 درصد می شود. تا به حال این موضوع را کسی گزارش نکرده بود، هر چه مقدار نیکوتین بیشتر باشد مقدار هموگلوبین A1C نیز افزایش می یابد. پزشکان می توانند با استفاده از اطلاعات این تحقیق ، بیماران دیابتی خود را به ترک سیگار تشویق کنند.

دکتر Liu می گوید: در مورد چسب نیکوتین، سیگارهای الکترونیک و سایر محصولات ترک سیگار نیز باید دقت کرد. افراد می توانند برای مدت کوتاهی از این روش ها برای ترک سیگار استفاده کنند، اما اگر استفاده از این موارد طولانی شود خطر افزایش هموگلوبین A1C نیز افزایش می یابد.

منبع: www.sciencedaily.com